Alászolgája!

"Esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Országunk Alkotmányát, alkotmányos jogszabályait megtartom. Az állam- és szolgálati titkot megőrzöm. Hivatali kötelességeimet részrehajlás nélkül, lelkiismeretesen, becsületesen, a jogszabályoknak megfelelően, pontosan, etikusan, az emberi méltóságot feltétlenül tiszteletben tartva, a legjobb tudásom szerint, nemzetem érdekeinek szolgálatával teljesítem. Hivatalomban és azon kívül példamutatóan viselkedem, s minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését, szellemi és anyagi javainak gyarapodását előmozdítsam." (Az eskütevő meggyőződése szerint:) "De most komolyan!"

HTML

Friss topikok

Linkblog

mert ügyeket intézni kell...

2010.10.28. 17:56 alászolgája

WOW: Jogszabszerk patch 11/2010

Miközben a Kormány képviseletében benyújtották és az Országgyűlés honlapjáról már le is tölthető a megszilárdult magyar jogállamiság legújabb, akár Kataklizmának is becézhető, és a játékmesterek jogainak alapvető megnyirbálásán alapuló kiegészítőjét, továbbá a jogalkotást minden eddiginél nyíltabbá és átláthatóbbá tévő új engine-t, kevésbé látványosan, de megjelent a jogszabályszerkesztés szabályait érintő első "bugfix" javítás is .


Patch link: 11/2010. (X. 25.) KIM rendelet

Jogi nyilatkozat: Annak ellenére, hogy minden erőfeszítésünkkel azon vagyunk, hogy valamennyi hatályba lépő változást a jegyzetbe foglaljunk, kérjük vegye figyelembe, hogy egyes változások akaratlanul is kimaradhattak. Vájtfülűek és hardcore játékosok számára részletes áttekintés itt olvasható.

Átfogó változások (General)

  • Egyedi és jogszabályi rendezést nem igénylő kérdések is rendezhetőek jogszabályban.

Rövidítések & Hivatkozások (Portals)

  • A játékosok már a jogszabálytervezetek bevezető részében is rövidíthetnek.
  • A hátrautalás tilalmát eltávolítottuk a játékból.

Helyszínek (Dungeons)

  • A jogszabályok alapegysége a továbbiakban a szakasz.
  • Az egyes helyszínek méretkorlátait megszüntettük, a továbbiakban tetszőleges hosszúságú szakaszokon és bekezdésekben lehet portyázni.
  • Ugyancsak megszüntettük a felsorolásokra vonatkozó korlátozásokat.
  • A továbbiakban az egyes helyszíneknek nem lesz kötelezően alkalmazandó rövidítése.

Kasztok: Általában (Classes: General)

  • Valamennyi kaszt szájába rágjuk számára egyértelművé válik, hogy az uniós alapszerződéseket a lisszaboni szerződés módosította.
  • A bevezető részben látszólag nem kell hivatkozni a véleményezőkre, de a kötelezően alkalmazandó makrók enélkül nem működnek.

Alkotmányozó kaszt (Constitutor)

  • A játékosok a továbbiakban - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - törvényi formában készíthetik elő az Alkotmányt és annak módosításait.
  • Alkotmányozáshoz és alkotmánymódosításhoz is alkotmányozó hatalom szükséges, a korábbi alkotmánymódosító hatalom az előzőben érhető el.

Felhatalmazó kaszt (Mandator)

  • A felhatalmazók mostantól az eddigi három helyett tetszőleges számú minisztert hordozhatnak magukkal.

Lusta kodifikátor kaszt (Lazy codificator)

  • A korábbi egyensúlytalanságok kiküszöbölése érdekében az egyébként igen népszerű kaszt szintlépéseit meggyorsítottuk, valamint speciális képességeit jelentősen bővítettük.
  • Új képesség-vonal: mondatok hatályon kívül helyezése (remove sentence), szerkezeti egységek mondattal való kiegészítése (add sentence), mondatok cseréje (change sentence).
  • Mostantól, a többi kaszttal azonos módon a lusta kodifikátor is felvehet új szerkezeti egységet a korábban hatályon kívül helyezett helyére (erre eddig is lehetősége nyílt, de ekkor automatikusan kasztot váltott).
  • A lusta kodifikátor (más kasztokkal ellentétben) a továbbiakban a jogszabályt részekkel, sőt bizonyos korlátok mellett könyvekkel is kiegészítheti, emellett bekezdés nélküli szakaszokba, pontok nélküli bekezdésekbe is vehet fel új bekezdéseket és pontokat a rendkívül költséges újraszabályozás képesség alkalmazása nélkül.
  • A folyamatba épített technikai dereguláció mesterség megszüntetésével a lusta kodifikátornak a továbbiakban nem kell deregulációs nyersanyagokat használnia.

Őrült kodifikátor kaszt (Crazy codificator) 

  • Az őrült kodifikátor a záró rendelkezésekbe felvehet közelebbről meg nem határozott, oda nem való rendelkezéseket is.

Technikus kaszt (Technician)

  • A technikusok a mellékletszerkesztés képességét jelentősen egyszerűsítettük, rugalmassá tettük.
  • Új képesség: művészi mellékletszerkesztés.

Mesterségek

  • A folyamatba épített technikai dereguláció mesterség megszűnik. A deregulátorok által eddig eltüntetett felesleges tárgyak a következő kiegészítőt követően részben maguktól megsemmisülnek (addig minden játékos szíves türelmét kérjük). Azoktól a tárgyaktól, amelyek tekintetében ezt nem tudjuk megvalósítani, az újra bevezetni tervezett mesterség, az utólagos technikai deregulációt választó játékosok útján lehet időszakosan (általában egy vagy többévente) megszabadulni. 

 

Patch release: 25/10/2010

Patch activation: 26/10/2010

The Rulerz of Rulerz Team

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alaszolgaja.blog.hu/api/trackback/id/tr972405935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása